top of page
Poster Website www.beliamahir.com.png

PROGRAM SKILL FOR YOUTH (S4Y)

PENGENALAN

Program Skill for Youth (S4Y) menyediakan peluang pekerjaan dan latihan kepada pencari kerja di kalangan belia yang berumur 18-35 tahun dalam pelbagai sektor.

 

Program ini mula digerakkan pada tahun 2021 dalam usaha membantu masyarakat khususnya golongan belia yang terkesan dengan Covid-19 dalam konteks memulakan pekerjaan. Kerjasama awal sehingga akhir 2022 di gerakkan secara bersama dengan Kementerian Belia dan Sukan melalui Bahagian Pembangunan Kemahiran Belia (BPKB) dan Jabatan Belia dan Sukan Negara (JBSN) serta Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) dan  Unit Pelaksanaan dan Koordinasi Stimulus Ekonomi Antara Agensi Nasional (LAKSANA) Kementerian Kewangan.

 

Namun bermula 2023, Program S4Y telah bergerak sendiri di bawah salah satu inisiatif PROJEK BELIA MAHIR yang masih mengekalkan konsep dan pendekatannya dengan sokongan industri/majikan.

 

SYARAT UTAMA PENYERTAAN

  • Warganegara Malaysia

  • Berumur 18-35 tahun

 

SYARAT TAMBAHAN

Tertakluk kepada bidang pekerjaan dan kriteria yang syarikat/majikan tetapkan. Ianya boleh di lihat apabila anda memohon jawatan yang di tawarkan.

 

CARA PERMOHONAN​

Permohonan boleh di buat secara atas talian (online). Sila pilih majikan dan jawatan di bawah:

Majikan & Jawatan Kosong

Pertanyaan Untuk PEKERJAAN

Nyatakan pertanyaan anda tentang pekerjaan yang kami iklankan

Terima kasih. Kami akan hubungi anda!

bottom of page