top of page
Search

KEDUTAAN CHINA BERI SOKONGAN PADA MCYTT/MCIProjek Belia Mahir mengadakan kunjungan hormat dan perbincangan tentang Malaysia-China Youth TVET Training / Malaysia-China Institute (MCI) ke Embassy of the People's Republic of China in Malaysia.


Delegasi kami diketuai oleh YB Tuan Hj Manndzri Hj Nasib, Pengerusi RISDA / Ahli Parlimen Tenggara yang juga Pengerusi Lembaga Penasihat Malaysia-China Institute telah di sambut oleh Mr. Zhao Changtao, Counsellor kedutaan.


Turut hadir sama ialah Ms. Lulu Cao, Global Business Director BEIFANG Automotive Education Group (BAEG) yang juga merupakan rakan strategik kami bagi Sektor Automotif.


Pertemuan ini amat penting bagi kedua-dua pihak bagi memastikan hasrat penubuhan MCI dapat di realisasikan dengan sokongan pihak Kerajaan China dan industri China di Malaysia.


Pada masa sama di bincangkan tentang guna tenaga kerja berkemahiran dan kepentingan mendesak industri China di Malaysia menyokong pembangunan bakat kemahiran TVET tempatan di kalangan generasi muda.
38 views0 comments

Comentários


bottom of page