top of page
Search

MEET YOUR CAREER CHOICE #03


MEET YOUR CAREER CHOICE #03

Skim Perantisan Nasional

25.12.2020 | Kolej Kemahiran Pure Technic, Seremban

.

.

Bimbingan kepada belia yang bakal bekerja perlu menekankan soal mendorong diri ke hadapan. Tahun 2020 membawa apa yang akan datang. Ia adalah butang ‘fast forward’ pada alat kawalan jauh. Kepintaran buatan, analisis data, Revolusi Industri 4.0 - semua ini dan banyak lagi telah mempercepat perubahan yang membawa masa depan ke masa kini. Ramai di antara kita tidak bersedia. Apa pun ianya sesuatu yang tak mampu di tahan.

.

Kita mempunyai harapan untuk hari ini dan seterusnya jika kita berusaha mendorong diri bergerak ke hadapan. Dengan harapan ini, bagaimana kita dapat bertindak balas ketika kita melangkah ke tahun 2021?

.

Kita perlu melihat tiga kemungkinan tindak balas - menolak perubahan (menghentikan atau memperlambatnya), menaikkan gelombang perubahan, atau menaikkan lagi perubahan.____________________

Jika anda golongan belia yang masih belum bekerja atau telah diberhentikan, anda di pelawai sertai Skim Perantisan Nasional (SPN), sebuah inisiatif Kementerian Belia dan Sukan bagi tujuan membantu penempatan pekerjaan dan latihan kepada belia. Permohonan dan pertanyaan:


Sekretariat Skim Perantisan Nasional (SPN) Kementerian Belia dan Sukan Aras 11, Menara KBS No 27 Persiaran Perdana, Presint 4 62570 Putrajaya Tel : 03-8871 326513 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page